Opis
Mąka kokosowa to nic innego jak zmielony wysuszony i odtłuszczony miąższ orzechów kokosowych. Od tradycyjnych mąk różni się tym, że ma wyjątkowo dużo błonnika, oleju kokosowego, białka, węglowodanów i wody, a także witamin, minerałów i mikroelementów.
Mąka kokosowa Sugerowane użycie
Można ją wykorzystać na wiele sposobów, np. do wyrobu ciast, herbatników, chleba i podpłomyków. Ze względu na swój niezwykle delikatny smak i bezglutenowość może być bardzo ważnym składnikiem wypieków bezglutenowych dla osób, które nie lubią charakterystycznego smaku mąki gryczanej czy amarantusowej..
Masa netto: 500 g
Składniki: mąka kokosowa
Miejsce pochodzenia: Srí Lanka
Średnia wartość odżywcza na 100 g produktu:
- Energia: 1451 kJ / 354 kcal
- Tłuszcz: 19,5 g
- z czego nasycone kwasy tłuszczowe: 15 g
- Węglowodany: 17 g
- z czego cukier: 13,6 g
- Proteiny: 20,5 g
- Błonnik: 40 g
- Sól: 0,08 g
Informacje o wartości odżywczej służą wyłącznie celom informacyjnym! Rzeczywiste wartości odżywcze na opakowaniu mogą się różnić od podanych tutaj. O aktualne wartości odżywcze prosimy pytać naszych kolegów!