Opis
Skrobia kukurydziana jest pozyskiwana z wody o wysokiej zawartości skrobi, "mleka skrobiowego", otrzymywanego w wyniku moczenia i mycia połamanych ziaren kukurydzy. Otrzymany drobnoziarnisty, sproszkowany, śnieżnobiały, bezsmakowy i bezwonny proszek jest obecnie jednym z najczęściej stosowanych zagęszczaczy na świecie. Jest naturalnie bezglutenowa, więc nawet osoby wrażliwe na gluten mogą ją bez obaw spożywać.
Skrobia kukurydziana Sugerowane użycie
Skrobia kukurydziana to doskonały zagęszczacz do zup, sosów, gulaszów, kremów i puddingów, a także do poprawy konsystencji różnych makaronów (zwłaszcza w kuchni bezglutenowej). Számos módon felhasználható házi kozmetikumok, valamint tisztítószerek készítéséhez is.
Masa netto: 500 g
Składniki: kukoricakeményítő
Miejsce pochodzenia: EU
Średnia wartość odżywcza na 100 g produktu:
- Energia: 1469 kJ / 351 kcal
- Tłuszcz: 0,08 g
- z czego nasycone kwasy tłuszczowe: - g
- Węglowodany: 86 g
- z czego cukier: 0,5 g
- Proteiny: 0,4 g
- Błonnik: 1 g
- Sól: - g