Opis
Otręby pszenne są produktem ubocznym przemiału ziaren pszenicy, zawierającym łuskę, zarodek, ziarna aleuronowe (białka) i trochę przylegającej mąki.
Proponowane zastosowanie otrębów pszennych
Otręby pszenne można wykorzystać do wzbogacenia różnych wytrawnych i słodkich wypieków (np. chleba, babeczek itp.). Można go również dodawać do płatków śniadaniowych, różnego rodzaju kasz, jogurtów.
Masa netto: 500 g
Składniki: otręby pszenne
Miejsce pochodzenia: -
Średnia wartość odżywcza na 100 g produktu:
- Energia: 1425 kJ / 342 kcal
- Tłuszcz: 4 g
- z czego nasycone kwasy tłuszczowe:0,9 g
- Węglowodany: 39,1 g
- z czego cukier: 7 g
- Proteiny: 15 g
- Błonnik: 44,7 g
- Sól: 0,025 g
Informacje o wartości odżywczej służą wyłącznie celom informacyjnym! Rzeczywiste wartości odżywcze na opakowaniu mogą się różnić od podanych tutaj. W celu uzyskania aktualnych wartości odżywczych prosimy o kontakt z naszymi kolegami!
Dane parametrów podczas wysyłania!