Opis
Dla większości ludności świata ryż jest nadal podstawowym pożywieniem i najważniejszym źródłem energii. Chociaż ryż jest zalecany tylko z umiarem dla diabetyków ze względu na jego wysoki indeks glikemiczny, jego zawartość węglowodanów złożonych, wysoka zawartość minerałów, zawartość witamin A i B oraz zawartość przeciwutleniaczy sprawiają, że jest on częścią zrównoważonej diety. Jest naturalnie bezglutenowy, co czyni go idealnym dodatkiem dla osób z nietolerancją glutenu.
Sugerowane użycie:
Ryż jaśminowy należy do grupy długoziarnistych "indica", które wymagają więcej ciepła i czasu na przygotowanie niż odmiany krótkoziarniste. Ryż jaśminowy jest uniwersalny, doskonały do dań azjatyckich, ale także do ryżowych mięs, pilawu i innych potraw z ryżem.
Masa netto: 1000 g
Składniki: Ryż jaśminowy
Miejsce pochodzenia: Kambodża
Średnia wartość odżywcza na 100 g produktu:
- Energia: 1490 kJ / 356 kcal
- Tłuszcz: 1,16 g
- z czego nasycone kwasy tłuszczowe: 0,2 g
- Węglowodany: 79,1 g
- z czego cukier: - g
- Proteiny: 7,3 g
- Błonnik: 1,99 g
- Sól: - g
Informacje o wartościach odżywczych podane są wyłącznie w celach informacyjnych! Rzeczywiste wartości odżywcze na opakowaniu mogą się różnić od podanych tutaj. O aktualne wartości odżywcze prosimy pytać naszych kolegów!