Opis
Balance Food Olej z pestek winogron produkowany jest z pestek dojrzałych, wyselekcjonowanych winogron metodą tłoczenia na zimno. Tłoczenie na zimno, zwane również miażdżeniem, to proces mechaniczny, który wydobywa z pestek winogron cenny olej bez podgrzewania. Ten proces na zimno pomaga zachować cenne kwasy tłuszczowe i witaminy w oleju z pestek winogron..
Olej z pestek winogron ma doskonały skład kwasów tłuszczowych, z dużym udziałem nienasyconych kwasów tłuszczowych, głównie kwasów tłuszczowych omega-3 i omega-6. Jest naturalnym źródłem witaminy E i zawiera szereg związków antyoksydacyjnych. Jest to popularny składnik w przemyśle kosmetycznym ze względu na zawarte w nim cenne dla włosów i skóry składniki odżywcze.
Sugerowane zastosowanie oleju z pestek winogron
Olej z pestek winogron można spożywać samodzielnie, 1-2 łyżki stołowe dziennie. Doskonały na zimno z sałatkami, tostami, zupami. Może być również stosowany do smażenia i gotowania, ponieważ zachowuje swój smak do 200°C i może być podgrzewany do 250°C bez wytwarzania szkodliwych produktów ubocznych. Cenne substancje ulegają jednak zniszczeniu w wyniku ogrzewania.
Może być stosowany zewnętrznie, do robienia domowych okładów na twarz i włosy, lub samodzielnie, rozprowadzony cienką warstwą, zamiast balsamów i kremów do twarzy.
Wielkość netto: 250 ml
Składniki: olej z pestek winogron tłoczony na zimno
Miejsce pochodzenia: Węgry
Średnia wartość odżywcza na 100 ml produktu:
- Energia: 3700 kJ / 900 kcal
- Tłuszcz: 100 g
- z czego nasycone kwasy tłuszczowe:91 g
- Węglowodany: 0 g
- z czego cukier: 0 g
- Proteiny: 0 g
- Błonnik: 0 g
- Sól: 0 g
Składowanie w suchym, chłodnym miejscu!