Kasza kukurydziana 500 g
Kasza kukurydziana 500 g
3,52 
3,11
12

Kasza kukurydziana 500 g

Kasza kukurydziana to tradycyjny dodatek do kuchni wykonany z ziarna kukurydzy. Jest głównie używany jako podstawa do manioku i różnych dań bocznych, ale może być również stosowany jako nadzienie lub deser! Jest naturalnie bezglutenowy, co czyni go idealnym wyborem dla osób wrażliwych na gluten.
3,52 
3,11
Początek: 02.05.2024   Do wyczerpania zapasów!
Rabat 12
Oszczędności 0,42 zł
Punkty po zakupie: 0,06 zł
Detale

Opis



Kasza kukurydziana to gruboziarniste zmielenie jądra kukurydzy, które obecnie jest coraz bardziej znane i stosowane przez coraz więcej osób ze względu na zreformowaną dietę. Bez glutenu!



Sugerowane zastosowanie kaszi kukurydzianej



Mąka kukurydziana służyła głównie do wyrobu kaszek i płaskich chlebów. Specyficzną dla regionu potrawą w Transylwanii była puliszka, czyli zbita, pulchna kaszka z mąki kukurydzianej - lub w innych miejscach z kaszy manny. Z czasem jego produkcja rozszerzyła się na północne niziny i północne Węgry. W tych powiatach starsi, wiejscy ludzie jedzą ją do dziś, np. skropioną tłuszczem lub zaprawioną mlekiem. Produkty z ziarna kukurydzy (np. placki z malinami) można też spotkać na tradycyjnych imprezach.


Masa netto: 500 g

Składniki: 100% kukurydza mielona

Miejsce pochodzenia: Węgry


Średnia wartość odżywcza na 100 g produktu:

- Energia: 1495 kJ / 356 kcal
- Tłuszcz: 3,1 g
- z czego nasycone kwasy tłuszczowe: <0,5 g
- Węglowodany: 70,2 g
- z czego cukier: 6 g
- Proteiny: 9,6 g
- Błonnik: 3 g
- Sól: 0,05 g

Informacje o wartości odżywczej służą wyłącznie celom informacyjnym! Rzeczywiste wartości odżywcze na opakowaniu mogą się różnić od podanych tutaj. O aktualne wartości odżywcze prosimy pytać naszych kolegów!
Csomagajánlatok
podobne produkty