Detale
Opis
Maca od wieków jest znana i używana w Peru, nazywana również peruwiańskim żeń-szeniem. Rośnie dziko na stokach Andy, na wysokości 4000 metrów nad poziomem morza. Medycyna chińska i indyjska uważa ją za doskonały środek przeciwdziałający stresowi. Maca w proszku oferuje wiele pozytywnych efektów fizjologicznych, takich jak poprawa funkcjonowania wątroby i doskonałe działanie w przypadku stanów zapalnych stawów, ponieważ stymuluje wzrost chrząstki. Pomaga w kontrolowaniu wagi i ma wpływ na poziom cukru we krwi. Reguluje równowagę hormonalną i może zapewnić ochronę przed PMS-em. Spożywanie proszku z maca jest zalecane w celu zapobiegania osteoporozie, ponieważ zwiększa gęstość kości.
Zalecenia dotyczące stosowania proszku z maca
Proszek z maca można łatwo dodawać do potraw lub nawet napojów, ponieważ ma delikatny smak. Ładnie komponuje się z owocami lub warzywami, dlatego można go dodać do dowolnego smoothie lub shake'a. Jego smak nie jest zbyt intensywny, dlatego świetnie pasuje do owsianki, herbaty, a nawet do pieczenia i gotowania. Można go dodać do dowolnego chleba lub ciasta. Można go wykorzystać w prawie każdym daniu lub deserze. W Peru jest również używany do przygotowywania zupy, spożywany jako przyprawa lub mieszany z jogurtem.
Proszek z maca 125 g
Skład: 100% proszek z maca
Miejsce pochodzenia: Peru
Średnia wartość odżywcza w 100 g produktu:
Energia: 1347 kj/322 kcal
Tłuszcz: 1,2 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0 g
Węglowodany: 54,8 g
w tym cukry: 31,8 g
Błonnik: 22,3 g
Białko: 11,3 g
Sól: 0,07 g
Dane dotyczące wartości odżywczych mają charakter informacyjny! Aktualne wartości odżywcze na opakowaniu mogą się różnić od podanych tutaj. Prosimy o zapytanie o aktualne wartości odżywcze w naszym Centrum Obsługi Klienta!