Mand'Or Light + Calcium to doskonały wybór na każdą chwilę dnia dzięki niskiej zawartości kalorii i cukru. Wzbogacony w wapń, migdały są lekko prażone, co nadaje napojowi wspaniały smak, tworząc orzeźwiający, przyjemny i idealny napój na śniadanie.
Produkt jest wegański, bezglutenowy, bezlaktozowy, niskosłodzony, wzbogacony w wapń i wolny od GMO.
Jedną z najważniejszych cech mleka migdałowego jest brak glutenu, laktozy i cholesterolu. Mleko migdałowe jest naturalnym antyoksydantem, który pomaga w zapobieganiu rakowi i spowalnia proces starzenia. Zawiera witaminy (A, D, E), białka, kwasy tłuszczowe omega-6, cynk, wapń, żelazo, magnez i potas.
Bez dodanego cukru, jedna filiżanka mleka migdałowego zawiera 30 kalorii i dużą ilość rozpuszczalnych i nierozpuszczalnych włókien. Chroni to ściany jelit, wspomaga ich prawidłowe funkcjonowanie, reguluje wchłanianie cukrów i wpływa na poziom cholesterolu. Mleko migdałowe jest jedną z najbardziej odżywczych i kompletnych alternatyw dla mleka krowiego.
Jego niska zawartość kalorii sprawia, że jest idealnym napojem dla tych, którzy chcą schudnąć. Zastąpienie mleka krowiego mlekiem migdałowym może prowadzić do bardzo satysfakcjonujących wyników w odchudzaniu. Łatwo się do niego przyzwyczaić, ponieważ jego tekstura i właściwości sensoryczne są podobne do mleka krowiego.
Jego spożycie jest wielką pomocą w walce z cholesterolami i triglicerydami. Poprawia poziom "dobrego" cholesterolu i zmniejsza poziom "złego" cholesterolu, a także wspomaga wchłanianie cukrów i tłuszczów w jelitach.
Jest łatwostrawny i polecany dla osób z nietolerancją laktozy. Jest wysoce zalecany w przypadku biegunki i wymiotów. Mleko migdałowe jest bogate w potas, co pomaga w uzupełnianiu utraconych minerałów spowodowanych chorobą, a błonnik w migdałach chroni ściany jelit.
Reguluje funkcje organizmu, co stanowi rozwiązanie dla pacjentów borykających się z problemami żołądkowo-jelitowymi lub cierpiących na nieżyt żołądka.
Pomaga wzmocnić paznokcie i włosy oraz dzięki witaminie B2 nawilża skórę.